Київське міське товариство греків ім. Костянтина Іпсіланті
Громадська організація «Союз греків України»

Заява КРОДУГ з приводу виступу псевдо-українського колективу на фестивалі в Греції

Заява КРОДУГ з приводу виступу псевдо-українського колективу на фестивалі в Греції

Координаційна Рада об’єднаної діаспори українців Греції просто шокувала нас подією, що сталася на фестивалі в Греції. З заявою ви можете ознайомитися у вкладенні. 
Київське міське товариство греків розділяє обурення наших побратимів з Греції. Ця подія ще раз підтверджує факт ганебної поведінки Росії та осіб, що з незрозумілих причин їй симпатизують. Кому, як не нам українцям знати, що правил «fair play» для них просто не існує. Країна, яка навіть власну історію сфальшувала та викривила просто не може діяти чесно. За 300 років окупації українці так і не можемо зрозуміти, коли настане край та межа російському апетиту. Лише коли весь світ зрозуміє, що «а король то голий!» можливі хоч якісь зміни. Також хочемо нагадати грекам про їх шлях до незалежності. Адже скільки разів Олександр ІІІ годував обіцянками великого сина грецького народу, князя Костянтина Іпсіланті щодо допомоги в здобутті незалежності! І так і не дотримався обіцянки. З тих часів нічого не змінилося. За всю свою історію, Росія (до речі, слово грецького походження!) не дотримувалася жодного з усіх підписаних нею договорів. Тому просимо греків, та весь світ не вірити жодному слову Росії, та по максимуму обмежити спілкування з нею. http://ukrgrdumka.gr/wp-content/uploads/2018/09/2018.09.06_Maronitis_protest_ua.jpg

Інші новини

  • Звернення ГО "Союз греків України"
    Міжнародні зв'язки
    Грецька громада України шокована інформацією світових ЗМІ про нібито зростаючу допомогу з боку грецьких компаній країні-агресору в питанні обходу санкцій та висловлює з цього приводу свій рішучий протест! Ми, греки, одна з найбільших національних меншин в Україні, хочемо нагадати грецьким підприємцям і судновласникам, що росія, яка 24 лютого розпочала проти України повномасштабну війну, повністю знищила місто Маріуполь - центр грецької культури в одній з найбільших країн Європи. Місто, в якому з 24 лютого загинуло понад 25 тисяч людей, серед яких кожен п’ятий мав грецьке коріння. Росія залишила без даху над головою декілька мільйонів громадян України, серед яких левова частка – греки. Не мають прощення і оправдання жахіття, які російські військові скоїли на київщині – землі засновників грецької революції Костянтина та Олександра Іпсіланті, чернігівщині – землі грецьких купців Зосимів – людей, які фактично профінансували грецьку незалежність, одещині – центрі, де відродилася і з якої реалізувалась ідея незалежності Еллади. Те, що відбувається на новоокупованих територіях східних та південних областей України, гірше за грецьку операцію НКВС в декілька разів. Сьогодні допомога росії дорівнює знищенню демократії, свободи, здорового глузду! Ми закликаємо всі грецькі компанії, грецький бізнес та весь грецький народ сьогодні, 9 травня, сказати рішуче ОХІ російському фашизму! Ми звертаємося до влади Греції з проханням вплинути на людей, які сьогодні, допомагаючи росії обійти санкції, сприяють їй у знищенні України та всього демократичного світу!
  • Міжнародний форум " Україна пам'ятає! Світ визнає!"
    Міжнародні зв'язки
    За запрошенням Оргкомітету прийняв участь у засіданні Міжнародного форуму " Україна пам'ятає! Світ визнає!" У зв'язку з 85- ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні. Засідання Міжнародного форуму відбулося в Мистецькому арсеналі. Свою підтримку Україні засвідчили президенти країн, керівники Уряду, сенатори, депутати, очільники Міністерств закордонних справ багатьох країн, окремо слід відзначити участь у форумі - очільників та представників Світового Конгресу Українців.
  • Міжнародна конференція в Європейській організації публічного права
    Міжнародні зв'язки
    7-9 вересня у Європейській організації публічного права відбулася міжнародна конференція. Участь у зазначеному заході взяли понад 150 осіб з усього світу, серед яких і видатні вчені, юристи, адвокати. У зазначеному заході взяла участь і делегація...