Київське міське товариство греків ім. Костянтина Іпсіланті
Громадська організація «Союз греків України»

Міжнародна конференція в Європейській організації публічного права

Міжнародна конференція в Європейській організації публічного права

7-9 вересня у Європейській організації публічного права відбулася міжнародна конференція. Участь у зазначеному заході взяли понад 150 осіб з усього світу, серед яких і видатні вчені, юристи, адвокати.

У зазначеному заході взяла участь і делегація Донецького юридичного інституту МВС України у складі ректора інституту професора Віктора Бесчастного та завідувача кафедри юридичних дисциплін факультету №2 (м. Маріуполь) інституту професора Людмили Ніколенко.

Проведення такого заходу є значною подією у політичному та громадському житті Грецької Республіки. Цього року участь у міжнародному заході взяли Президент Грецької Республіки пан Прокопіс Павлопулос, міністр юстиції Угорщини професор Ласло Трочані, заступник міністра закордонних справ Грецької Республіки професор Йоргас Картугалос.

Відкриваючи науковий захід, президент Грецької Республіки пан Прокопіс Павлопулос у своїй промові відзначив важливість проведення таких заходів, які дозволяють обмінятися досвідом у сфері права. Також у своїй промові пан Павлопулос особливу увагу приділив і Донецькому юридичному інституту МВС України. Він підкреслив необхідність підтримання прагнень вишу-переселенця і місті Маріуполь Донецької області та місті Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Конференція проходила у вигляді панельних дискусій. Головуючим першої дискусії був міністр юстиції Угорщини професор Ласло Трочані та доповідачами виступали професори Ани Герра Мартінс та Яап де Жуан як генеральний доповідач.

Головуючим другої панельної дискусії щодо впливу національних референдумів та сецесії держав в ЄС був заступник міністра закордонних справ Грецької Республіки професор Йоргас Картугалос, а доповідачами професори Д. Фельдман, В. Фікфак, К. Клозо та Е. Каракас.

Президент Грецької Республіки пан Прокопіс Павлопулос особисто поспілкувався із ректором інституту професором Віктором Бесчастним та завідувачем кафедри юридичних дисциплін факультету № 2 (м. Маріуполь) інституту професором Людмилою Ніколенко. Під час розмови із представниками інституту він підкреслив важливість перспективи відкриття у місті Маріуполі на базі факультету №2 інституту Центру перспективних досліджень і співпраці в сфері врегулювання конфліктів.

Колектив Донецького юридичного інституту МВС України вдячний Президенту Грецької Республіки пану Прокопісу Павлопулосу за теплі слова та підтримку прагнень вишу-переселенця. Ми впевнені, що така підтримка дозволить втілити проекти з міжнародного співробітництва.

Інші новини

  • Звернення ГО "Союз греків України"
    Міжнародні зв'язки
    Грецька громада України шокована інформацією світових ЗМІ про нібито зростаючу допомогу з боку грецьких компаній країні-агресору в питанні обходу санкцій та висловлює з цього приводу свій рішучий протест! Ми, греки, одна з найбільших національних меншин в Україні, хочемо нагадати грецьким підприємцям і судновласникам, що росія, яка 24 лютого розпочала проти України повномасштабну війну, повністю знищила місто Маріуполь - центр грецької культури в одній з найбільших країн Європи. Місто, в якому з 24 лютого загинуло понад 25 тисяч людей, серед яких кожен п’ятий мав грецьке коріння. Росія залишила без даху над головою декілька мільйонів громадян України, серед яких левова частка – греки. Не мають прощення і оправдання жахіття, які російські військові скоїли на київщині – землі засновників грецької революції Костянтина та Олександра Іпсіланті, чернігівщині – землі грецьких купців Зосимів – людей, які фактично профінансували грецьку незалежність, одещині – центрі, де відродилася і з якої реалізувалась ідея незалежності Еллади. Те, що відбувається на новоокупованих територіях східних та південних областей України, гірше за грецьку операцію НКВС в декілька разів. Сьогодні допомога росії дорівнює знищенню демократії, свободи, здорового глузду! Ми закликаємо всі грецькі компанії, грецький бізнес та весь грецький народ сьогодні, 9 травня, сказати рішуче ОХІ російському фашизму! Ми звертаємося до влади Греції з проханням вплинути на людей, які сьогодні, допомагаючи росії обійти санкції, сприяють їй у знищенні України та всього демократичного світу!
  • Міжнародний форум " Україна пам'ятає! Світ визнає!"
    Міжнародні зв'язки
    За запрошенням Оргкомітету прийняв участь у засіданні Міжнародного форуму " Україна пам'ятає! Світ визнає!" У зв'язку з 85- ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні. Засідання Міжнародного форуму відбулося в Мистецькому арсеналі. Свою підтримку Україні засвідчили президенти країн, керівники Уряду, сенатори, депутати, очільники Міністерств закордонних справ багатьох країн, окремо слід відзначити участь у форумі - очільників та представників Світового Конгресу Українців.
  • Заява КРОДУГ з приводу виступу псевдо-українського колективу на фестивалі в Греції
    Міжнародні зв'язки
    Координаційна Рада об’єднаної діаспори українців Греції просто шокувала нас подією, що сталася на фестивалі в Греції. З заявою ви можете ознайомитися у вкладенні. Київське міське товариство греків розділяє обурення наших побратимів з Греції. Ця...