Київське міське товариство греків ім. Костянтина Іпсіланті
Громадська організація «Союз греків України»

Еллада: Відпочинок для богів

Еллада: Відпочинок для богів

Еллада: Відпочинок для богів

Греція – країна, що приймає гостей, немов богів Олімпу, де серед самобутньої природи панує атмосфера спокою. Чому цьогоріч варто відвідати цю країну – розповіли посол Греції в Україні, Георгіос Пукатіссас та президент Грецької національної туристичної організації Бабіс Каріталіс

-Пане Георгіос, чим, на вашу думку, Греція приваблює українців?

- Вважаю, що справа не просто у популярності цього напрямку, а ще в культурній ідентичності. Наші країни, Україна та Греція, є православними, а взаємозв’язок народів бере свій початок ще за часів сивої давнини. Більшість туристів хочуть побувати у православних храмах, монастирях, на древніх островах. Тобто українські туристи прагнуть об’єднати відпочинок із відвідуванням визначних пам’яток культури. Греція відкрита для українського туриста, тому воліє показати своєму гостю усю свою неповторність та красу.

- Скільки туристів ви очікуєте цьогоріч з України?

- Хочу відзначити, що торік Греція прийняла понад 100 000 українських туристів. А у 2018 році ми прагнемо досягти позначки у 130 000 відвідувачів. Розраховуємо, що безвізовий режим, який запровадили в Україні, значною мірою вплине на збільшення потоку з України.

- Чи є програми з культурного обміну між Грецією та Україною?

- Так, в Україні ми проводимо ґрунтовну роботу. У Києві є центр розвитку двосторонніх відносин, де здійснюють процес культурного обміну на високому рівні. Наприклад, у багатьох регіонах, від Львова до Маріуполя, вивчають грецьку мову, а на початку весни у Києві відбулася прем’єра балету «Грек Зорба», який вкотре підтвердив тезу: грецька культура є значним надбанням культури світової.

- Пане Бабіс, яким чином ви заохочуєте туристів завітати саме до вас у цьому році?

- Останнім часом, попри економічні складнощі у Греції, ми активно інвестуємо у туристичну нерухомість та розвиваємо 4- і 5-зіркові готелі, адже для нас важливо, щоб для відпочивальників був створений максимальний комфорт. Ми прагнемо відійти від класичного набору «сонце та море» і пропонуємо своєму туристу прекрасну гастрономію, релігійний, оздоровчий туризм, дайвінг тощо. Ви маєте особисто відчути гостинність і теплоту греків!

- Чому саме Греція?

Туристи з України можуть оцінити Грецію за будь-якої пори року, а не тільки влітку. Ми маємо понад 1400 островів, прекрасну археологічну спадщину та цікаву історію. Недарма головний бог Олімпу – Зевс – любив приймати гостей.

Текст: Олеся Андріяш

Інші новини

  • Відпочинок в Греції
    Підприємництво
    Шановні друзі! Спеціально для своїх друзів та членів ГС " Київське міське товариство греків імені Костянтина Іпсіланті" на літній період 2018 року з червня по серпень 2018 року розроблена програма літнього відпочинку в найкращих містах Греції на березі Егейського моря. Дев"ять днів з дорогою ( комфортабельний автобус с досвідченими водіями), шість днів -сім ночей безпосередньо в елітному отелі на березі моря з білим піском, унікальна природа, грецька гостиність, середземноморська кухня, пологий берег спеціально для відпочинку діточок. Буде можливість побачити унікальні місця. В тому числі - восьме чудо Світу " Метеори". Незабутні і тільки позитивні враження чекають на Вас. Відповідальний за організацію заходу - Голова ГС " Київське міське товариство греків імені Костянтина Іпсіланті" Корецький Микола Христофорович. Телефон для зв"язку 0504542879. Електронна пошта profmykolakoretskyi@ukr.net .