Київське міське товариство греків ім. Костянтина Іпсіланті
Громадська організація «Союз греків України»

Заслужена нагорода для ветерана грецького руху Гайтан Марії Георгіївни

Заслужена нагорода для ветерана грецького руху Гайтан Марії Георгіївни

На День Соборності України на розширеному засіданні Ради національних спільнот України нашому ветерану, одному із засновників грецького руху України, людині-легенді Гайтан Марії Георгіївні вручена заслужена нагорода - Грамота Міністерства культури України за вагомий особистий внесок у розвиток культури України, укріплення взаємопорозуміння та взаємозв"язків між національними спільнотами і високий професіоналізм. Греки всього світу, не тільки України та Греції, знають та шанують здобутки, працю працівника культури від Бога, одного із найвіданніших патріотів грецького руху Гайтан Марії Георгіївни. Директор і художній керівник Будинку культури м.Сартана одна змогла зробити те, що після неї ніхто не зміг повторити. На одному ентузіазмі, без підтримки змогла відродити всесвітньо відомий колектив "Сартанські самоцвєти", створити грецьку театральну студію та поставити декілька постанов на грецьку тематику, знайти і виховати багато зірок, серед яких найвідомішою безумовно є грецька співачка Тамара Каци. На жаль, незавжди поряд з цією святою людиною були уважні, добрі люди. Часто це були недалекі, заздрісні до чужого таланту та здобутків особи. Та ще Гайтан Марія Георгіївна як справжня грекиня за вихованням, душею та серцем прямо в очі цим користолюбцям висловлювала звинувачення в обмані простих греків, в наживі, в привласненні того, що належить всій громаді. Звичайно ті особи, які і сьогодні наділені владою, все зробили , щоб ця скромна, порядна людина була відсторонена від улюбленої справи, від можливості відстоювати свою точку зору. Але вони не можуть перекреслити людську пам"ять, людську повагу до видатної особистості, якою безумовно є Гайтан Марія Георгіївна. В цьому році Марія Георгіївна відзначає своє 80-річчя з дня народження. Давайте за життя, на відміну від деяких "діячів ", вшануємо цю скромну жінку, згадпаємо те добро яке вона несла людям, ту славу, яку вона принесла грекам Приазов'я, України.

Інші новини

  • ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΠ’ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΟΡΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ   ЗВЕРНЕННЯ  ПРЕЗИДЕНТА ГРЕЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ  КАТЕРИНИ САКЕЛЛАРОПУЛУ З НАГОДИ РІЗДВЯНИХ ТА НОВОРІЧНИХ СВЯТ ДО ГРЕКІВ УКРАЇНИ
    Культура
    Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνομαι, ενόψει των Χριστουγέννων και του νέου έτους, σε όλους εσάς, τους ομογενείς μας, τους απανταχού Έλληνες. Όλους εσάς που, όπου και αν βρίσκεστε, διαφυλάσσετε ευλαβικά τη μητέρα πατρίδα στη μνήμη και στην καρδιά σας. Εσάς που παλέψατε να γεφυρώσετε αντιθέσεις ανάμεσα στον τόπο της καταγωγής και τις νέες σας πατρίδες, που μοχθήσατε, δημιουργήσατε, διακριθήκατε, όχι μόνο προοδεύοντας σε ατομικό επίπεδο, αλλά διαπρέποντας και σε συλλογικό, τιμώντας έτσι τις ελληνικές σας ρίζες, βαθύ και στέρεο κομμάτι της ταυτότητας σας.
  • З Днем Української Державності!
    Культура
    Греки України вітають з Днем Української Державності! Ми - за Перемогу, за сильну Українську Державу, за майбутнє наших дітей у вільній, свободній, демократичній Україні! Від імені Президії ГО" Союз греків України" Корецький М.
  • Заява ГО "Союз греків України"
    Культура
    В контексте існуючої загрози воєнного вторгнення Росії, наша організація отримує чимало звернень у тому числі від мешканців Греції із запитаннями про ситуацію в Україні та становище представників нашої спільноти. Тож, в сьогоднішній ситуації хочемо висловити публічну позицію нашої організації. Греки України є невід'ємною складовою Української держави та Українського народу. Наші предки зробили свій неоцінимий вклад у розвиток її державотворчих процесів та демократичного курсу. Не випадковим є й те, що з українських земель, а саме зі створеної в Одесі організації «Філікі Етерія», фінансованої братами Зосимами з Ніжина та очоленої представниками сім'ї Іпсіланті з Києва, почалася незалежність Греції, 200 річчя якої ми відсвяткували в минулому році.