Київське міське товариство греків ім. Костянтина Іпсіланті
Громадська організація «Союз греків України»

Всеукраїнська науково-практична конференція "Биківнянська трагедія в контексті злочинів тоталітарного режиму"

Всеукраїнська науково-практична конференція "Биківнянська трагедія в контексті злочинів тоталітарного режиму"

8 грудня 2016 року в "Червоному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка за участю Українського інституту національної пам'яті та Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція "Биківнянська трагедія в контексті злочинів тоталітарного режиму". Конференція приурочена до 15 - річчя заснування Національного історико-меморіального Заповідника "Биківнянські могили". У конференції взяли участь члени ГС "Київське міське товариство греків імені Костянтина Іпсіланті". У панельній дискусії "Пора" Великого терору: політичний контекст, особливості походження, механізми здійснення злочинів, джерела вивчення" була представлена доповідь Голови Товариства Корецького М. "Греки Києва - жертви "Великого терору" як частка Биківнянської трагедії".

Інші новини

  • Доповідь віце- президента ГО "Союз греків Украіни" на Президії НАН України
    Наука
    В присутності Президента НАН України академіка Б.Є. Патона відбулась доповідь відомого українського вченого доктора філологічних наук, професора Мосенкіса Юрія Леонідовича на засіданні Президії академії. Професор Мосенкіс Ю.Л. - знаний еллініст, дослідник трипільської культури, знавець стародавніх мов. Крім того, що активно займається науковою діяльністю, він ще й відомий громадський діяч. Він є Першим Віце-президентом Української академії вищої освіти, віце-президентом ГО "Союз греків України".
  • Троя і Греція народилися в Трипіллі
    Наука
    Трипільська культура існувала впродовж майже 2,5 тисячоліть (5400-3000 рр. до н.е.) на величезній території сучасних України, Молдови та Румунії. Трипілля – це унікальні для того часу міста чисельністю населення понад 10 000 мешканців, задовго до виникнення непорівнянно менших міст у легендарному Шумері! Як образно висловився про Трипілля визначний колекціонер трипільського мистецтва Олександр Поліщук, «а потім був Шумер» (перефразовуючи відому тезу «спочатку був Шумер»). Пізнє Трипілля (кінця ІV тис. до н.е.) – це унікальні знаки на прясельцях. Незабаром, у ІІІ тис. до н.е., такі самі за формою (!) прясельця з такими самими (!) знаками відомі в легендарній Трої – оспіваному великим Гомером місті. Мало хто знає, що «Троянська війна» була не одна – тільки впродовд одного століття (яке давньогрецький поет Гесіод назвав віком героїв) Трою захоплювали аж тричі! Спершу – легендарний Геракл, потім – грецький цар Агамемнон (саме про цю війну йдеться в Гомеровій «Іліаді») і, нарешті, племена, що здійснили похід з території сучасної України.