Київське міське товариство греків ім. Костянтина Іпсіланті
Громадська організація «Союз греків України»

Перший віце-президент Громадської організації "Союз греків України" Корецький М.Х. та віце-президент Ангелін І.І. прийняли участь у підготовці спільної наради представників Діаспор України

Перший віце-президент Громадської організації "Союз греків України" Корецький М.Х. та віце-президент Ангелін І.І. прийняли участь у підготовці спільної наради представників Діаспор України

Перший віце-президент Громадської організації "Союз греків України" Корецький М.Х. та віце-президент Ангелін І.І. прийняли участь у підготовці спільної наради представників Діаспор України, яка відбулася 22 жовтня 2021 року в Офісі Президента України.

 На запрошення радника Президента України пані Альони Вербицької в цей день в Офісі Президента України зібрались представники восьми діаспор України:

Азербайджанської діаспори

Афганської діаспори

Грузинської діаспори

Дагестанської діаспори

Киргизької діаспори

Чеченської діаспори

Білоруської діаспори

Грецької діаспори

 Учасники зустрічі обговорили проблеми іноземних громадян, які на законних підставах проживають в Україні, вважають її своєю другою Батьківщиною та допомагають українським військовим у боротьбі проти російської агресії.

Зокрема, було підняте питання щодо перевірки правоохоронними органами санкційних списків на предмет наявності в них осіб, які не вчиняли кримінальних правопорушень та не мають відношення до кримінальних кругів.

 Обговорювалось також питання щодо надання громадянства іноземцям, які організаційно, фінансово, інформаційно та іншим чином сприяють обороні та безпеці України,  виступають меценатами під час надання гуманітарної допомоги, зокрема, медичними виробами (масками, халатами, респіраторами) захисникам України.

 Учасники зустрічі запевнили Офіс Президента України у намірі подальшої підтримки державних інституцій, розповсюдження серед членів своїх діаспор ідеї консолідації суспільства та об'єднання українців всіх національностей задля спільного добробуту та гідної відсічі викликам сьогоднішнього дня. Було висловлено сподівання на те, що подібні робочі наради матимуть систематичний характер.

 Пані Альона Вербицька, подякувала учасникам за плідну зустріч та висловила пропозицію щодо налагодження системної співпраці діаспор України з Офісом Президента України.

 Наостанок представники діаспор передали Раднику Президента України спільний лист з пропозиціями тісної та плідної комунікації, що підписаний представниками вісьмох діаспор:

    Генеральним секретарем ГО "Рада азербайджанців України" п. Ібрагімовим Е. та              п. Мамадовим Д.

 Президентом національно-культурного об'єднання "Афганська Громада"                             п. Собханом Д.

 Віце-президентом Всеукраїнского суспільного об'єднання "Георгія" п. Чочія С. та радником

п. Цахнакія І. 

 Представником Ради старійшин Дагестану п. Яхяевим Ш. 

 Засновником Спілки Киргизстанців в Україні п. Ісмаіловим А. 

Головою ради старійшин ВГО "Діаспора чеченського народу" п. Сайдумовим Х. та членом правління ВГО "Діаспора чеченського народу" п. Амаговим А. 

 Членами Ради ГО "Білоруський Дім України" п. Капетніковим Ю. та п. Макітовим Ю.

 Першим віце-президентом ГО "Союз греків України" п. Корецьким М. та віце-президентом ГО "Союз греків України" п. Ангеліним І.