Київське міське товариство греків ім. Костянтина Іпсіланті
Громадська організація «Союз греків України»

Для чого Федерація грецьких товариств Украіни створила Грецьку " казацьку" дивізію або хто є провокатором в Украіні?

Для чого Федерація грецьких товариств Украіни створила Грецьку " казацьку" дивізію або хто є провокатором в Украіні?

Цю статтю я пишу вже не для членів Товариств Греків України і не для керівництва Федерації. Замість відповіді на поставлені запитання, які цікавлять всіх греків України, таких як:

 - Чому за 20 років ні один член товариства недонецького регіону не зміг потрапити на державні програми відпочинку дітей і людей старшого віку?;

-  Чому ні один член грецьких товариств недонецького регіону не може отримати необхідну медичну допомогу в медичному центрі , побудованому меценатом Андреасом Атенсом для всіх греків України?;

- Що це за Донецька благодійна регіональна організація " Медичний центр " Гіппократ" з 7 засновниками - фізичними особами?

Та інші прості запитання. В першу чергу я отримав потік бруду і обвинувачень в зраді, провокаціях, меркантилізмі, бажанні очолити Федерацію, стати депутатом, влізти ближче до грошей тощо. Епітетів як наші українські " опоненти" , так і залучені з Греції ( особливо відмітився один із керівників Секретаріату Кіріяк Іорданов з друзями, який практично в день опублікування моєї статті українською , вже розмістив підготовлену заздалегідь невідомо ким статтю у себе на сторінці в соціальних мережах) опоненти вживали як далеко невиховані люди. З їх дописів для мислячої людини , якщо відкинути всі ці епітети та образи, стають зрозумілими далекоглядні плани в першу чергу " московських " стратегів та їх прислужників як в Греції ,так і в першу чергу в Украіні. 

Цю статтю я пишу для мислячих і розумних людей різних національностей - греків , українців, росіян, вірмен, грузинів,... Це стаття - не провокаційна, а спроба розібратися в фактах, подіях, які вже відбулися. А також попередити суспільство, передбачити негативні події до яких нас штовхають в нав'язаній " гібридній " війні. 

В березні 2018 року за пропозицією Голови Федерації грецьких товариств України Проценко-Пічаджи О.І. до Києва , а потім ще до 5 міст України приїжджає активістка грецького руху, письменниця Валіда Будагова зі своєю книгою " Тємєтєрон". Ця книга , як виявляється попередньо видається Фондом російсько-грецького мецената Івана Саввідіса. В Україні - грошима Федерації і частково моїми особистими ( це до моїх " меркантильних " намірів). До книги мною була написана передмова для греків України. Кожен в книзі побачив своє. Я , в першу чергу , порівнявши події , які відбулися в Грузії в 90-х роках та привели до масового виїзду ( практично втечі), репатріації понтійських греків до Греції, запросив читача замислитися над подіями тотожними тим, які сьогодні відбуваються в Україні і зрозуміти, спробувати щось змінити для того, щоб не повторити долю грузинських понтійських греків. Як так сталося, що в Грузії до влади прийшли крайні праві і Грузія стала " Грузією для грузин", як відбувалися події які привели до того , що понтійські греки , проживши на території Грузії дві сотні років, вимушені були залишити оселі, майно і стати репатріантами. Починати своє життя з нуля: з підвалів з крисами, з миття унітазів в будинках корінних греків ( не всім , як пану Кіріакосу вдалося від одної бюрократичної кормушки пристати до іншої). За даними 1989 року в Грузії проживало 100 000 греків, за наступні 17 років їх чисельність зменшилася до 2000 осіб. Це залишилися практично одні бідні люди похилого віку. І вже на місці проживання греків , батьківщині пана Кіріакоса в Цалкінському районі  проживає до 80% аджарців та до 20% сванів. І як стало зрозуміло з поведінки народжених в Грузії таких , як пан Кіріакос , вони за цей час незважаючи на позитивні зміни які відбулися в Грузії та горе і війну, яку принесла Російська федерація, знаходяться в своїх поглядах на боці країни - окупанта, «русского мира», отримуючи відповідне фінансування для своєї діяльності і втручання в справи інших держав. І вони сьогодні продовжують їздити до окупованого Криму, Донецька, повчаючи всіх, піднімаючи вой та істерику, якщо щось йде не по їхньому. Як так сталося , що українці, яких ці пани хають на кожному кроці, та українські греки стали центром уваги таких панів? 

Чи їх життя та перенесені втрати нічому не навчило? Вони не зрозуміли і по сьогоднішній день, що все горе , всі проблеми йдуть від Російської імперії, який би одяг вона не одягала. Ще 240 років назад , наприклад Єкатєріна під дулами Суворовських солдат ( нам все життя розповідали за них , як " чудо-богатирів" і за великого генералісимуса Олесандра  Васільєвича) примусово вигнала з осель і повела греків в незнайомі степи . Половина репатріантів за час подорожі померло. Що це за " велика нагорода" від російського уряду? Що не було б геноциду греків- понтійців, якщо російська армія не повернулася до греків спиною і кинула своїх одновірців на поталу османцям та молодотюркам. Ще треба згадати дружбу монстрів Леніна і Ата-Тюрка та радянську допомогу золотом, зброєю, гарматами, радниками на чолі з Фрунзе ( пам'ятник якому і сьогодні прикрашає одну із площ Турції).  По сьогоднішній день Росія не визнала геноцид греків , вірмен і продовжує вже обніматися з Ердоганом. Вони ці " бюрократи від грецького руху"  не зрозуміли, що в країнах , де греків прийняли гостинно та захистили від знищення є нарешті своя державність. Є - держава, державна мова, своя історія і культура.  Що Україна , як і Грузія є унітарна держава зі своїм державним устроєм. В якій і мови не може йти за якісь автономії , тим більше , що нав'язується різними Чорноморськими об'єднаннями. Нав'язується закордонними структурами та попихачами в услужінні цих структур. На світ божий витягнута стара заїжджена тема - " Грецька автономія". Пан Харлампій Полотідіс згадує , що ще в 1991 році було прийнято рішення про створення на теренах СРСР Грецької автономної республіки. Вона повинна була бути створена або в Гіліджику, або в Приазов'і, або в Керчі. Ці ж пани розписуються за всіх греків України: " Більшість з греків-українців , з ким довелось спілкуватися , бажають жити на своїй узаконеній автономній батьківщині!" І скільки лідер українських греків Олександра Проценко зробила би , як би у неї був би цілий уряд Грецькоі автономноі республіки? Ось так і не менше.  В Гіліджику - вже не цікаво, в Криму - Путін пообіцяв дати грекам статус корінного народу, а не кримським татарам. За те, щоб кримські греки продовжували ці путінські авантюри щедро виділяється фінансування. Тільки " Національний благодійний фонд РФ" під керівництвом генерал-лейтенанта ФСБ Носова В.О. виділив на ці заходи за час окупації 5 225 770 рублів, а Фонд Івана Саввідіса, координатора Периферії країн Чорного моря в рік виділяє 1 300 000 рублів. 

І далі інформація для роздумів і висновків. Хто  і куди веде греків України? Хто є провокатор? І хто вчергове хоче з греків України  замість їх захисту і допомоги зробити " пішаків" в нав'язаній зовні грі??? 

В жовтні 2012 року Федерацією грецьких товариств України створюється " Грецьке Азовське казачество ". В Грецькому культурному центрі " Меотіда" ( м. Маріуполь) проголошується Головна мета створення Грецького " казачества" :" Ходотайствовать перед Президентом Украины В.Ф.Януковичем о создании и финансировании программы по выделению земель в АР Крым гражданам Украины с греческой родословной, чьи предки были выселены из Крыма". Так  і записано -" родословной" ( газета " Приазовский рабочий" номер 103  від 25.092012 року). Що візьмеш з " казаків"? Родословна так родословна. 240 років ніхто не думав повертатися до Криму, деякі товариства святкували навіть таку подію , як велике благо. А тут вирішили  наприкінці 2012 року повертатися. Для цього створюють в подальшому цілу " казацьку " дивізію імені Святителя Ігнатія Маріупольського. Для чого? Федерація з таким зверненням мала можливість безпосередньо кожен день звертатися до уряду України, а тим більше до В.Ф. Януковича, без створення "кавалерійської" Дивізії. Але створюється ціла Дивізія. Така введена військова одиниця дуже нехарактерна для козацького руху України. Звичайно - це паланки, курені. А тут -  військова одиниця - Дивізія , а це передбачає до 20 000  чоловік в строю. Тобто кожного дорослого грека зібралися одягнути в штани з лампасами і з благословення Олександри Іванівни Проценко відправити до Криму здобувати землі і Святі права. Як заявляє Верховний отаман Грецького Азовського " казацтва" Василь Якименко :" Сегодня пришло время для исторической справедливости , а именно возвращения греков в Крымские земли". Шиються невідомо за який кошт генеральські мундири, залучаються Святі отці з МП з благословенням на " святу справу", і вже в грудні 2012 року Атаман на зборах Федерації рапортує , що крім дітей з дитячого садочку до лав Дивізіі залучені " Феодосійський " і "Керченський " казацькі"  полки. Тобто розвертається ціла колись " кадрована" дивізія. Вже заступник Голови Федерації Надія Чапні заявляє:" Правительство Крыма поддержало инициативу греков Приазовья". А ми всі дуже добре пам'ятаємо хто тоді очолював уряд Криму. Тобто все дуже відповідально і з великим піднесенням. На початку 2013 року Верховний головнокомандувач Василь Якименко відбуває до Москви " златоглавоі" до Великого козацького кругу ( не на Запоріжжя, ні до Києва) за консультаціями з відповідною підтримкою. Після повернення з Москви разом з Головою Федерації грецьких товариств Проценко-Пічаджи О.І. відкриває в вигляді " двох каменюк по 12 тон"  так званий пам'ятник на березі Азовського моря. Як сказав отаман В.Якименко:" Три роки назад йому наснився сон про штрафбат ( мабуть фільму надивився) і сьогодні увіковічує пам'ять штрафбатівців ( яких взагалі в Приазов'і ніколи не було. Але мабуть " гроші"  з'явилися ї їх треба було кудись витрачати). Далі В. Якименко починає активну роботу по рекрутаціі греків для переїзду до Криму. Не тільки по Приазов'ю , але й в Черкасах, і в Миколаєві, і в Херсоні. Дехто послухав нового " Ігнатія" і сьогодні в Криму перебуває з магаданськими паспортами. Вся ця ідея Федерації з "казаками" викликає в Україні, і в самому Маріуполі тільки сміх. В соціальних мережах з'являються відгуки :" Большого абсурда и в голову не прийдет. Это как евреи-ниндзя. Сартана в этом цирке не участвует. Придумывают неспроста". Повідомляють  інформацію щодо самого Атамана  :" Якименко был лишён всех званий и наград. Исключён с реестра. Не имеет права называть себя казаком". Ось такого Верховного Атамана  обрала Олесандра Іванівна для " святої справи". В Украіні є таке прислів'я :" Який їхав , таку взяв". Якраз для нашої ситуації. Якась розумна людина в тих же дописах пише :" Все это смешно и одновременно уродливо. Просто так ничего не бывает. Опять таки кто-то в этом видит свой интерес . А быдло этому способствует". Згоден з цим дописувачем - комусь це було потрібно. Створення воєнізованого формування, зв'язок з російськими " Казаками", які вже у 2014 році воювали в Україні, завчасне провокування конфлікту з місцевими мешканцями Криму ( для того і дивізія), підняття в черговий раз " грецького питання" ( хоча хто кому з греків в попередні роки забороняв  переїжджати до Криму?), перетворення Криму в " порохову бочку" України. 

Інші новини

  • ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΠ’ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΟΡΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ   ЗВЕРНЕННЯ  ПРЕЗИДЕНТА ГРЕЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ  КАТЕРИНИ САКЕЛЛАРОПУЛУ З НАГОДИ РІЗДВЯНИХ ТА НОВОРІЧНИХ СВЯТ ДО ГРЕКІВ УКРАЇНИ
    Культура
    Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνομαι, ενόψει των Χριστουγέννων και του νέου έτους, σε όλους εσάς, τους ομογενείς μας, τους απανταχού Έλληνες. Όλους εσάς που, όπου και αν βρίσκεστε, διαφυλάσσετε ευλαβικά τη μητέρα πατρίδα στη μνήμη και στην καρδιά σας. Εσάς που παλέψατε να γεφυρώσετε αντιθέσεις ανάμεσα στον τόπο της καταγωγής και τις νέες σας πατρίδες, που μοχθήσατε, δημιουργήσατε, διακριθήκατε, όχι μόνο προοδεύοντας σε ατομικό επίπεδο, αλλά διαπρέποντας και σε συλλογικό, τιμώντας έτσι τις ελληνικές σας ρίζες, βαθύ και στέρεο κομμάτι της ταυτότητας σας.
  • З Днем Української Державності!
    Культура
    Греки України вітають з Днем Української Державності! Ми - за Перемогу, за сильну Українську Державу, за майбутнє наших дітей у вільній, свободній, демократичній Україні! Від імені Президії ГО" Союз греків України" Корецький М.
  • Заява ГО "Союз греків України"
    Культура
    В контексте існуючої загрози воєнного вторгнення Росії, наша організація отримує чимало звернень у тому числі від мешканців Греції із запитаннями про ситуацію в Україні та становище представників нашої спільноти. Тож, в сьогоднішній ситуації хочемо висловити публічну позицію нашої організації. Греки України є невід'ємною складовою Української держави та Українського народу. Наші предки зробили свій неоцінимий вклад у розвиток її державотворчих процесів та демократичного курсу. Не випадковим є й те, що з українських земель, а саме зі створеної в Одесі організації «Філікі Етерія», фінансованої братами Зосимами з Ніжина та очоленої представниками сім'ї Іпсіланті з Києва, почалася незалежність Греції, 200 річчя якої ми відсвяткували в минулому році.