Київське міське товариство греків ім. Костянтина Іпсіланті
Громадська організація «Союз греків України»

7-8 листопада Європейською комісією в співдружності з Міністерством культури Украіни розглядається проект TAIEX "Захист прав меншин"

7-8 листопада Європейською комісією в співдружності з Міністерством культури Украіни розглядається проект TAIEX "Захист прав меншин"

7-8 листопада Європейською комісією в співдружності з Міністерством культури Украіни розглядається проект TAIEX "Захист прав меншин". Від Ради національних спільнот Украіни за дорученням Голови Аванесяна А.Д. в роботі семінару прийняв участь заступник Голови Ради Корецький М.Х. Серед учасників семінару представники Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Украіни, керівники та співробітники відповідних управлінь та відділів Обласних державних адміністрацій, представники інших Міністерств. Цікавими були доповіді представників Європейської комісії, була можливість почути відповіді на запитання, отримати консультації. Цікавими були доповіді керівників управлінь ОДА, їх пропозиціі, "жива"інформація про стан речей з кожного регіону. Завтра - семінар продовжує роботу. Буде доповідь представника Ради.

Інші новини

  • Доповідь віце- президента ГО "Союз греків Украіни" на Президії НАН України
    Наука
    В присутності Президента НАН України академіка Б.Є. Патона відбулась доповідь відомого українського вченого доктора філологічних наук, професора Мосенкіса Юрія Леонідовича на засіданні Президії академії. Професор Мосенкіс Ю.Л. - знаний еллініст, дослідник трипільської культури, знавець стародавніх мов. Крім того, що активно займається науковою діяльністю, він ще й відомий громадський діяч. Він є Першим Віце-президентом Української академії вищої освіти, віце-президентом ГО "Союз греків України".
  • Троя і Греція народилися в Трипіллі
    Наука
    Трипільська культура існувала впродовж майже 2,5 тисячоліть (5400-3000 рр. до н.е.) на величезній території сучасних України, Молдови та Румунії. Трипілля – це унікальні для того часу міста чисельністю населення понад 10 000 мешканців, задовго до виникнення непорівнянно менших міст у легендарному Шумері! Як образно висловився про Трипілля визначний колекціонер трипільського мистецтва Олександр Поліщук, «а потім був Шумер» (перефразовуючи відому тезу «спочатку був Шумер»). Пізнє Трипілля (кінця ІV тис. до н.е.) – це унікальні знаки на прясельцях. Незабаром, у ІІІ тис. до н.е., такі самі за формою (!) прясельця з такими самими (!) знаками відомі в легендарній Трої – оспіваному великим Гомером місті. Мало хто знає, що «Троянська війна» була не одна – тільки впродовд одного століття (яке давньогрецький поет Гесіод назвав віком героїв) Трою захоплювали аж тричі! Спершу – легендарний Геракл, потім – грецький цар Агамемнон (саме про цю війну йдеться в Гомеровій «Іліаді») і, нарешті, племена, що здійснили похід з території сучасної України.