Київське міське товариство греків ім. Костянтина Іпсіланті
Громадська організація «Союз греків України»

Науково - пізнавальна поїздка по науковим центрам Польщі

Науково - пізнавальна поїздка по науковим центрам Польщі

4 вересня - посадка у Львові в автобус, перетин кордону на диво минув дуже швидко і без складнощів.Далі на нас чекала дорога в Бжозув, поселення в готелі «Чардворек» Бжозувський появ, Подкарпатське воєводство.Приїхавши сюди ми побачили чарівний будинок, який дуже всіх вразив. Він схожий на чарівний будиночок з дитячих казок.Нас відразу поселили по 4-6 чоловік у кімнаті. Кімнати просторі, ми спимо на двоповерхових ліжках, всі потрібні меблі також присутні у кімнатах.Це нас дуже приємно здивувало.Після цього ми пішли оглядати територіію. Вона виявилась дуже великою.Нас приємно здивувало те, що на ній паслись коні, є гойдалки на яких можна спокійно провести час з друзями.Ще нас дуже вразило те, що на одній з зовнішніх стін готелю ми побачили стіну в яку вбиті цеглини, завдяки яким можна по ній підійматись.Все побачене нам дуже сподобалось.Потім ми пішли на вечерю і лягли спати дуже рано через те, що втомились в дорозі.

5 вересня - виїздів не було, весь день йшов дощ. Ми з групою вирішили піти у місто Бжозув.Трішки ознайомились з центром міста, посиділи кафе і зайшли в кравницю. Також нам вдалось познайомитись з місцевим населенням.Як не дивно, всі люди, які нам зустрічались були дуже привітні. Потім ми відпочивали в готелі, а ввечері організатори нам влаштували знайомство з польською групою на якому всі змогли представити себе.Ще нам розповіли про нашу програму на найближчий час.Потім ми всі розійшлись по кімнатах та лягли спати.

6 вересня - виїзд на автобусі в місто Соліно, ми з групою прогулялись по найбільшій дамбі в Східній Європі, купили безліч сувенірів та задоволені поїхали до гори Połonina Wetlińska.Нам вдалось піднятись на гору та зробити безліч знімків. Через те, що день був похмурим на горі дув сильний вітер і стояв туман.Але ми настільки були задоволені тим, що нам вдалось дістатись вершини, що на це навіть не зважали. Гора висотою 1228 метрів над рівнем моря. Після спуску ми виснажені, але задоволені поїхали в готель. По приїзду в «Чардворек» відвідали лекцію з астрономії Маріуша Свєтніцкого,яка була дуже захопливою.Він показував нам свої власні знімки планет сонячної системи.Після цього ми щасливі пішли спати.

7 вересня - виїздів у нас не було. З самого ранку ми поділились на чотири групи і по черзі каталися на конях в загонах.Нам дуже сподобалось, адже кожен мав змогу покататись навіть декілька раз.Дівчата приміряли капелюхи для верхової їзди, а ми їх фотографували.Було дуже цікаво.Ми всі в захваті від цих сильних і граційних тварин.Потім ми підіймалися на стіну зі страховкою.Нашою метою було постукати у віконце, яке знаходилось на третьому поверсі і було фінальною точкою.Декому з нас це вдалось. Також ми грали у футбол і волейбол українці проти поляків.Дехто літав на атракціоні «Мітла». Ввечері відвідали лекцію по астрономії Маріуша Свєтніцкого і дізнались багато нового про космос.

8 вересня - день вільного відпочинку. Ми нашою групою поїхали на велосипедах в місто Кросно.Ця дорога нам видалась дещо складною, адже ми за цілий день проїхали 80 км по гірській місцевості. Ми оглянули центр міста, але через брак часу потрібно було якнайшвидше повертатись назад. Це була незабутня подорож, адже пригоди нас очікували на кожному кроці.Майже цілий день спілкувались з поляками, які люб,язно нам підказували дорогу.Додому ми повернулись виснажені але дуже задоволені собою.Встигли на вечерю і відразу пішли спати.

9 вересня - хлопці допомагали волонтерами в місті Жезув готувати виставку "ERC", а для дівчат була представлена можливість на території готелю політати на авіасимуляторах.Ввечері пан Маріуш Свєтніцкий підготував нам захоплюючу лекцію, в якій розповідав про перші польоти у космос.

10 вересня - ми з самого ранку відправились на астро-фізичну виставку "ERC" в місті Жезув.Нам була представлена можливість подивитись на Марс через 3D окуляри, пофотографуватись на фоні космосу, подивитись в телескоп та бути присутніми на маштабній презентації моделі Марсу. Потім ми поїхали в торговий центр, де в кожного була можливість купити собі сувеніри.

Інші новини