Київське міське товариство греків ім. Костянтина Іпсіланті
Громадська організація «Союз греків України»

Звіт за другий квартал 2017 року ГС "Київське міське товариство греків імені Костянтина Іпсіланті"

Звіт за другий квартал 2017 року ГС "Київське міське товариство греків імені Костянтина Іпсіланті"

Робота ГС "Київське міське товариство греків імені Костянтина Іпсіланті" в період квітня-червня 2017 року відбувалась відповідно до затвердженого плану і була спрямована на реалізацію статутних завдань Товариства. В даний час в Товаристві 217 членів.
Було проведено два засідання Ради Товариства. Протягом звітного періоду проводились заняття по суботах в Центрі вивчення новогрецької мови, історії та культури Греції. Загальна кількість членів, що займаються, 35. Окремо проводились заняття в дитячій групі, в яку входять учасники Хорової школи при Києво-Печерській Лаврі. Викладачі Нікіфорова В., Галалу Т.
8 травня біля пам'ятника К. Іпсіланті в Києво-Печерській Лаврі відбулася зустріч членів Товариства з грецькими паломниками, які прибули з м. Афіни вперше за багато років для ознайомлення зі святими місцями України. З великою зацікавленністю наші гості ознайомилися з історією та роботою нашого Товариства, відбулося неформальне спілкування та надано необхідну інформацію для кращого пізнання історії, традицій, історичних місць України.
8 травня на Контрактоовой площі брали участь в концертній програмі до Дня пам'яті жертв Другої Світової війни.
14 травня 2017 року парку культури імені Т.Г.Шевченка взяли участь в проведенні і організації Шахового турніру за участю провідних гросмейстерів міста Києва, а також з міжнародною участю майстрів з Ізраїлю, Греції. Члени нашого Товариства Новікова Інна, Бібік Ліза, Попов Олександр показали високий рівень гри і відзначені за результатами турніру.
17 травня 2017 року відбулася групова екскурсійна автобусна поїздка в місто Умань Черкаської області для відвідування Дендропарку "Софіївка".
19 травня 2017 року День пам'яті жертв Геноциду греків-понтійцев в Свято-Іллінської церкви на Подолі (першому християнському храмі Київської Русі) відбулася Панахида пам'яті греків-понтійцев, жертв османського геноциду 1916-1923 років. Служба була проведена вперше старогрецькою мовою під керівництвом настоятеля Храму Отця Віталія. Після закінчення Панахиди в Трапезній Храму був накритий поминальний обід для членів Товариства і всіх присутніх.
Члени Товариства на запрошення члена Товариства П.Л. Корнієнко відвідали його творчу майстерню, ознайомилися з роботами та планами майстра. Був проведений майстер-клас.
На запрошення членів культурних товариств Грузинської діаспори взяли участь у концерті - святкуванні Дня Незалежності Грузії.
Середня школа 139 з поглибленим вивченням математики міста Києва, в якій в цьому році почалося факультативне вивчення новогрецької мови, відзначало своє 80-річчя. Прийняли участь в урочистому святкуванні ювілею школи. Товариство відзначено керівництвом школи грамотою за підтримку і допомогу.
З Державним Архівом громадських організацій України укладено договір на збереження і обробку архіву Товариства. Наявні архівні матеріали Товариства з 1991 року передані в Державний Архів на обробку та збереження. Сформовано архівні фонди і тепер всі бажаючі, історики, політологи, журналісти, дослідники можуть ознайомитися з доступним архівом першого грецького Товариства Києва.
Члени Товариства взяли участь в Молодіжному Форумі, проведеному Федерацією грецьких товариств України 26-28 травня 2017 року.
Ініціатива членів Товариства про встановлення меморіальної дошки пам'яті Губернатора Києва Івана Фундуклея, підтримана членами профільної Комісії Київської міської Ради. Члени Ради взяли участь в засіданні Коіссіі. Отримано згоду і підтримка.
У червні займаємося організацією поїздки членів Товариства на запрошення батюшки Сатіріуса, голови Греко-сербсько-українського товариства дружби на відпочинок до Греції, а також екскурсією на Святу Землю. Тривають роботи по підготовці планшетної виставки "Розстріляні греки Києва" до річниці так званих національних операцій НКВД. Член Товариства історик Світлана Миколаївна Мазараті продовжує роботу над книгами "Греки Києва" (історія грецьких товариств Києва) і "Жертви грецької операції в Києві".
Підготовлено та випущено 86 посвідчень членів Товариства. У доданому файлі - фінансовий звіт про рух грошових коштів на рахунку Товариства. За запитом Ревізійної комісії, членів Ради, членів Товариства всі необхідні бухгалтерські документи будуть надані.

Голова ГС "Київське міське товариство греків імені Костянтина Іпсіланті" Корецький Н.

Інші новини

  • ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΠ’ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΟΡΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ   ЗВЕРНЕННЯ  ПРЕЗИДЕНТА ГРЕЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ  КАТЕРИНИ САКЕЛЛАРОПУЛУ З НАГОДИ РІЗДВЯНИХ ТА НОВОРІЧНИХ СВЯТ ДО ГРЕКІВ УКРАЇНИ
    Культура
    Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνομαι, ενόψει των Χριστουγέννων και του νέου έτους, σε όλους εσάς, τους ομογενείς μας, τους απανταχού Έλληνες. Όλους εσάς που, όπου και αν βρίσκεστε, διαφυλάσσετε ευλαβικά τη μητέρα πατρίδα στη μνήμη και στην καρδιά σας. Εσάς που παλέψατε να γεφυρώσετε αντιθέσεις ανάμεσα στον τόπο της καταγωγής και τις νέες σας πατρίδες, που μοχθήσατε, δημιουργήσατε, διακριθήκατε, όχι μόνο προοδεύοντας σε ατομικό επίπεδο, αλλά διαπρέποντας και σε συλλογικό, τιμώντας έτσι τις ελληνικές σας ρίζες, βαθύ και στέρεο κομμάτι της ταυτότητας σας.
  • З Днем Української Державності!
    Культура
    Греки України вітають з Днем Української Державності! Ми - за Перемогу, за сильну Українську Державу, за майбутнє наших дітей у вільній, свободній, демократичній Україні! Від імені Президії ГО" Союз греків України" Корецький М.
  • Заява ГО "Союз греків України"
    Культура
    В контексте існуючої загрози воєнного вторгнення Росії, наша організація отримує чимало звернень у тому числі від мешканців Греції із запитаннями про ситуацію в Україні та становище представників нашої спільноти. Тож, в сьогоднішній ситуації хочемо висловити публічну позицію нашої організації. Греки України є невід'ємною складовою Української держави та Українського народу. Наші предки зробили свій неоцінимий вклад у розвиток її державотворчих процесів та демократичного курсу. Не випадковим є й те, що з українських земель, а саме зі створеної в Одесі організації «Філікі Етерія», фінансованої братами Зосимами з Ніжина та очоленої представниками сім'ї Іпсіланті з Києва, почалася незалежність Греції, 200 річчя якої ми відсвяткували в минулому році.