Київське міське товариство греків ім. Костянтина Іпсіланті
Громадська організація «Союз греків України»

Фотовиставка "У війни - не дитяче обличчя!"

Фотовиставка "У війни - не дитяче обличчя!"

У Верховній Раді України за ініціативою Федерації грецьких товариств України та за підтримки Народного депутата України Лубінця Д. В. відкрита фотовиставка "У війни - не дитяче обличчя!". Разом з нами Маріупольські художниці Олена Українцева і Ганна Торкаєнко виставили свої роботи в рамках проекту "Маріуполь на межі". Приїхали наші друзі з с. Гранітне - директор середньої школи Коссе А. та учень 11 класу Микита. Прийшли наші київські греки - члени ГС "Київське міське товариство греків імені Костянтина Іпсіланті". У багатьох з них в цих селах, які щодня піддаються обстрілу, залишилися рідні, близькі, знайомі. Багато виросли в цих селах. Ми, греки, переживаємо за наших одноплемінників і щодня молимося про те, щоб мир нарешті прийшов на нашу землю. Щоб не гинули люди, щоб діти не сиділи в підвалах, щоб не руйнувалися будинки і школи. Щоб, нарешті, ті, від кого це залежить, зупинили війну. 149 дітей навчається лише в середній школі с. Гранітне, 80 дітей - у дитячому садку. Чи скажуть вони нам, дорослим, спасибі за те, що ми не змогли зберегти мир і спокій для них. Скажуть спасибі, за те, що вони вже знають як рвуться снаряди і що таке тиша. Давайте разом зупинимо війну!

Інші новини

  • ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΠ’ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΟΡΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ   ЗВЕРНЕННЯ  ПРЕЗИДЕНТА ГРЕЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ  КАТЕРИНИ САКЕЛЛАРОПУЛУ З НАГОДИ РІЗДВЯНИХ ТА НОВОРІЧНИХ СВЯТ ДО ГРЕКІВ УКРАЇНИ
    Культура
    Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνομαι, ενόψει των Χριστουγέννων και του νέου έτους, σε όλους εσάς, τους ομογενείς μας, τους απανταχού Έλληνες. Όλους εσάς που, όπου και αν βρίσκεστε, διαφυλάσσετε ευλαβικά τη μητέρα πατρίδα στη μνήμη και στην καρδιά σας. Εσάς που παλέψατε να γεφυρώσετε αντιθέσεις ανάμεσα στον τόπο της καταγωγής και τις νέες σας πατρίδες, που μοχθήσατε, δημιουργήσατε, διακριθήκατε, όχι μόνο προοδεύοντας σε ατομικό επίπεδο, αλλά διαπρέποντας και σε συλλογικό, τιμώντας έτσι τις ελληνικές σας ρίζες, βαθύ και στέρεο κομμάτι της ταυτότητας σας.
  • З Днем Української Державності!
    Культура
    Греки України вітають з Днем Української Державності! Ми - за Перемогу, за сильну Українську Державу, за майбутнє наших дітей у вільній, свободній, демократичній Україні! Від імені Президії ГО" Союз греків України" Корецький М.
  • Заява ГО "Союз греків України"
    Культура
    В контексте існуючої загрози воєнного вторгнення Росії, наша організація отримує чимало звернень у тому числі від мешканців Греції із запитаннями про ситуацію в Україні та становище представників нашої спільноти. Тож, в сьогоднішній ситуації хочемо висловити публічну позицію нашої організації. Греки України є невід'ємною складовою Української держави та Українського народу. Наші предки зробили свій неоцінимий вклад у розвиток її державотворчих процесів та демократичного курсу. Не випадковим є й те, що з українських земель, а саме зі створеної в Одесі організації «Філікі Етерія», фінансованої братами Зосимами з Ніжина та очоленої представниками сім'ї Іпсіланті з Києва, почалася незалежність Греції, 200 річчя якої ми відсвяткували в минулому році.